A gyerekesek győztek a Fiat designpályázatán

2015. április 07. 00:00 - (http://www.marketinginfo.hu)http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=36317&referer_id=rss

Hoffer Gábor kettő az egyben babakocsi és gyerekkocsi ötletét egy Fiat 500X autóval honorálja az olasz cég. Ennél talán még nagyobb öröm a designer számára, hogy a Fiat hozzálát ötlete fejlesztéséhez is.

A Projekt X versenyre hasznos, de egyben nőies és szép kiegészítő ötletekkel lehetett pályázni. A verseny utolsó szakaszában két ötlet közül választhatott a nagyközönség, végül a kutyahordozó/üléshuzatvédő, és a babakocsi/gyerekülés párharcából az utóbbi ötlet került ki győztesen.

Hoffer Gábor Foldee névre keresztelt babakocsija egy mozdulattal alakítható át gyereküléssé és betehető a hátsó ülésre. Ezzel megspórolható számtalan olyan kellék, melyek a csomagtartóban foglalnák a helyet, vagy plusz pénzbe kerülnek.

Gábor szerint ő inkább a szülők igényére érzett rá, nem feltétlenül női autós kiegészítőről álmodott: "Nincs tisztán női vagy férfi igény egy autóval szemben. Ráadásul az 500X nem egy tipikusan női autó. Egy férfi éppen olyan stílusos lehet benne vezetőként, mint egy hölgy. Az olasz nem csak a zene, de a design nyelve is bizonyos szempontból. Elég ránézni a különféle jobbnál jobb tárgyra, autóra, vagy csak egyszer elmenni a design hétre Milánóba. Ez is inspirált engem, miközben az ötlet kidolgozásával foglalatoskodtam."

A Foldee fejlesztését a Fiat ígéretéhez híven hamarosan elkezdi.