Bemutatkozik Újbuda kreatív arca

2014. május 08. 00:00 - (http://www.turizmusonline.hu/cikk/ujbuda_kreativ_arca_mutatkozik_be_a_harom_napos___dizajn_hetvegen)http://www.turizmusonline.hu/cikk/ujbuda_kreativ_arca_mutatkozik_be_a_harom_napos___dizajn_hetvegen

Eleven design hétvége címmel rendeznek a helyi kreatív ipar képviselői és kulturális színterei három napon át tartó fesztivált Budapest XI. kerületében május 9. és 11. között a fenntarthatóság, a tudatos környezetépítés és a kreatív ipar bemutatkozása jegyében.

A háromnapos programnak a "Bartók Béla Boulevard" (BBB) ad otthont, itt a szervezők szándéka szerint minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot: napközben vásárok és különböző közösségi és gyerekprogramok, kerekasztal-beszélgetések, délután és este pedig kiállításmegnyitók, vetítések és koncertek várják az érdeklődőket - közölte szerdán az eseményt szervező Kulturális Tizenegy Egyesületet (KULT11) az MTI-vel.

Gasztrodizájn és biciklis forradalom
Dizájnerek segítségével bárki belekóstolhat a lámpa- vagy ékszerkészítésbe, de akár a gasztrodizájnba is, lesznek élő koncertek, táncbemutatók, a Moha Kávéházban pedig a Miért design a design? címmel rendeznek kerekasztal beszélgetést.

Szombaton az állandó kreatív műhelyek és kiállítások mellett a kerékpáré lesz a főszerep: a szakmai kerekasztal beszélgetésen kiderül, hogy győzött-e a biciklis forradalom Budapesten, lesz kerékpáros fotózás vörös szőnyegen, de bringavázdizájn-kiállításra is sor kerül, amely után a tervezőkkel is lehet majd beszélgetni.

Parktisztítás és piknik
Vasárnap lesz a Feneketlen Majális, amelyen a parkszínpad és az étterem közötti téren piknik és sárkányeregetés, gyerekrajz kiállítás és aszfaltrajzverseny várja a családokat, valamint bemutatkoznak a kerület civil műhelyei is. A résztvevőknek lehetőségük lesz hozzátenni ötleteiket, javaslataikat a Feneketlen-tó és park jövőjéről folytatott tervezéshez, valamint bekapcsolódhatnak a TeSzedd mozgalomba, segíthetnek megtisztítani a parkot és környékét.

Tavaly ősszel a Bartók Béla út vállalkozóinak, kulturális üzleteinek és vendéglátó helyeinek összefogásából alakult meg a KULT11 civil szerveződés, amelynek szándéka, hogy többek közt az Eleven design hétvége keretein belül lehetőséget teremtsen a helyi kreatív ipar és a dizájnerek, építészek, művészek számára alkotásaik széles körű bemutatására.

A hétvége részletes programja az elevenkreativ.wordpress.com/programok weboldalon vagy az esemény Facebook-oldalán érhető el.
(forrás: MTI )