Gombold újra! - öltözéktervezési pályázatot hirdet a KIM

2011. március 23. 10:00 - (http://fidesz.hu)

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításáért felelős tárca, a Design Terminál és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011. február 18-án hirdette meg "Gombold újra! Divat a magyar" című, rendhagyó öltözéktervezési pályázatát - olvasható a tárca portálunkhoz szerdán eljuttatott közleményében.
Mint írják: a március 17-ei határidőig összesen 208 érvényes pályázati anyag érkezett be, köztük számos határon túli magyar tervező munkája is.
A tervzsűri 63 pályamunkát juttatott a második fordulóba.
Ezzel kezdetét vette a "Gombold újra! Divat a magyar" pályázat második szakasza. A továbbjutott és a szervezők által felkért tervezőknek április 29-éig kell elkészíteniük kollekcióikat, melyekre április végén újabb zsűrizés vár. A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe jutott kollekciókat május 8-án vasárnap, nagyszabású divatshow keretében ismerheti meg a nagyközönség a budapesti Szépművészeti Múzeumban.
A "Gombold újra! Divat a magyar" pályázattal a szervezők célja a kreatív gazdaság ösztönzése és a magyar divathagyomány megújítása. A tervezők feladata, hogy bebizonyítsák: a magyar öltözködési tradíciók és a kortárs divattrendek összeegyeztethetők. A pályázat lehetőséget biztosít a kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar divattervezők munkájának bemutatására, egyúttal az igényes mindennapi öltözködés népszerűsítésére is.
A tervzsűri tagjai: Zsótér László, a MOME rektorhelyettese (zsűrielnök), Harmati Hedvig tanszékvezető (MOME), Kisfaludy Márta intézet igazgató (Óbudai Egyetem), Sárváry Katalin egyetemi docens (MOME) és Simonovics Ildikó gyűjteményvezető (Kiscelli Múzeum) - zárul a közlemény.