Hollandiában a magyar design legjava

2011. november 24. 00:00 - (www.kulturpart.hu)

A Made in Hungary PLUS eseménysorozat részeként szervezett tárlaton az elmúlt tizenegy év elismert alkotásai tablókon, az idei díjazottak pedig tárgyi valójukban tűnnek fel. A kiállításon túl a holland-magyar design-kapcsolatok előlendítését üzleti szeminárium is segíti.
Ezúttal a hazai tárgy- és formakultúra legkiemelkedőbb alkotásai nemzetközi közönség előtt mérettetnek meg. A Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett alkotások ugyanis 2011. november 24-től egy hónapon keresztül Delftben lesznek láthatóak. A város porcelánipara és innovatív szellemi műhelye, a kiváló Delfti Műszaki Egyetem világviszonylatban kiemelkedő elismertséggel bír a designszakma köreiben.
A Margit Tamás Art & Business Concepts közreműködésével létrejövő hollandiai tárlaton az elmúlt 11 év Magyar Formatervezési Díjjal elismert alkotásai mutatkoznak be. A korábbi évek legjobbjai tablókon láthatóak, míg az idei év díjazottjai tárgyi valójukban kerülnek kiállításra. A COCODICE készségfejlesztő játékcsalád, az ellazulást segítő relaxációs lebegő kabin, a Radnóti Miklós vers ihlette pop-up könyv és a Nissyoku lámpa a magyar designerek innovatív gondolkodását, sokszínűségét képviseli hazánkon kívül is.
A kiállítás nem csupán hazánk válogatott formatervezett tárgyainak bemutatását szolgálja, hanem remek alkalmat kínál a hazai design nemzetközi versenyképességének elősegítésére, a formatervezés pozíciójának erősítésében részt vevő valamennyi terület – az oktatás, a vállalkozói szféra, valamint a vásárlóközönség – szereplőivel való megismertetésre és kapcsolatépítésre is. A tárlat a Made in Hungary PLUS eseménysorozat része, amelynek keretében megrendeznek egy holland-magyar üzleti találkozóval egybekötött szemináriumot is. Ennek fókuszában a legújabb magyar fejlesztésű szabadalmak és termékek állnak.
A tárlat 2011. november 23-i ünnepélyes megnyitóján részt vett Miléne Junius, Delft helyettes polgármester asszonya, a kulturális ügyek felelőse, Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet, Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora, valamint Cees de Bont, a Delfti Műszaki Egyetem Ipari Formatervezői Karának dékánja.
A Magyar Formatervezési Tanács mellett az események szervezője a Delfti Műszaki Egyetem Építészeti Karának oktatója, Tamás Margit; a holland-magyar üzleti kapcsolatokat segítő Hungarian Business Network, a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatására és a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzésére életre hívott Nemzeti Külgazdasági Hivatal hágai irodája, valamint a Magyar Köztársaság hágai nagykövetsége.

A kiállítás 2011. november 24-től december 22-ig látogatható.
A kiállítás helyszíne: Westvest 41, 2611 AZ Delft, Hollandia
Nyitva tartás: szerda-péntek: 16.00-22.00, szombat-vasárnap: 12.00-18.00