Indul a MOME Interaction Design nyitott képzése

2015. január 22. 00:00 - (http://www.kreativ.hu/cikk/indul_a_mome_interaction_design_nyitott_kepzese)http://www.kreativ.hu

Először indít IxD képzést a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A féléves integrált tervezési kurzuson a User Experience Design (UX) és User Interface Design (UI) ismereteket az egyetemi hallgatókkal együtt. lehet elsajátítani. A képzésre január 30-ig lehet jelentkezni.

A MOME IxD Lab létrehozásával a MOME célja, hogy a felhasználó-központú gondolkodást a digitális szférából a dizájn más képzési területeire is kiterjessze. A távlati cél olyan felsőoktatási modell kialakítása, amely az eddig a képzéseket kiegészítő, releváns piaci tudást kínál hallgatóknak és külső szakembereknek egyaránt. A képzésre olyan dizájnerek, fejlesztők, kreatív és marketing szakemberek jelentkezését várja az egyetem, akik felkészültek az egyéni munkavégzésre, de inspirálja őket a hallgatói gondolkodás és a közösen kapott feladatok is. A résztvevők megismerkedhetnek a felhasználói élménytervezéssel, a webes és mobil felhasználók és felületek sajátosságaival, a digitális interfészek grafikai tervezésével, valamint elsajátítják a felhasználói tesztelés alapjait. Az oktatást az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlatorientált képzés jellemzi: egy konkrét projekt születik meg a félév során, amit a résztvevők piacképes ötletként prezentálnak a szemeszter végén. A MOME IxD képzése a 2013 októberében indult MOME ID tanfolyam továbbfejlesztése. A tervek szerint végleges formájában két féléves képzésként jelentkezik a jövőben, valamint ezen túl egy olyan kutatás-fejlesztési és képzési labor alapját is jelenti majd, amely képes önállóan is együttműködni az ipar és a kreatív területek szereplőivel.

Az IxD Labor képzési struktúrájába illeszkedik majd a MOME IxD, a MOME ID és a hamarosan induló MOME Front end kurzus is. Ehhez a MOME a Prezitől a Mitóig már most is fontos piaci szereplőkkel működik együtt – és további partnerek jelentkezésére is számít. A szakmai vezető Fogarasy Tamás (Art Director, Brandlift) és Varga Csaba (Head of UX Design, Mito). Jelentkezni és további információért érdeklődni január 30-ig lehet az ixd@mome.hu címen és a ixd.mome.hu oldalon.