Indul az Eleven Tavasz!

2016. március 18. 00:00 - (nosalty.hu)http://www.nosalty.hu/ajanlo/indul-eleven-tavasz

Designvásár és kiállítás Budapest Kulturális Főutcáján - a Bartók Béla Boulevard összművészeti fesztivál színes programokkal és Portugália vendégszereplésével vár!

Rendelj novellát az asztalodhoz!, buszmegállómese, parafakiállítás, csemperehabilitáció, designaukció, Fogadj örökbe egy kiskertet!, 1 művész 1 porta – ez csak néhány programelem a Bartók Béla Boulevard összművészeti fesztiváljából, ahová idén a szervezők Portugáliát hívták meg vendégségbe. A designvásár mellett filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, koncertekkel és portugál gasztronómiai ínyencségekkel várják a látogatókat a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig. Május 6-8. között Budapest Kulturális Főutcáján újra beköszönt az Eleven Tavasz!

Május 6. és 8. között a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont az Eleven Tavasz kulturális és designfesztiválnak, amelyet három évvel ezelőtt olyan nemes céllal hívtak életre a szervezők, hogy a mai kornak megfelelően újraélesszék és felpezsdítsék a környék kulturális és társasági életét, ahol anno Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is alkotott. A kávéházairól és azok nyüzsgő, tudományos, művészeti és irodalmi életéről nevezetes út mára Budapest egyetlen tematikus kulturális főutcájává vált, köszönhetően többek között a rendezvénynek, amely idén még több programmal, Portugália kultúrájának (zene, film, irodalom, kortárs építészet, csempeművészet) és konyhaművészetének (tradicionális ételek, borvacsora, borkóstoló) bemutatásával igyekszik népszerűségét tovább növelni. Iparművészeti vásár és jótékonysági aukció Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat, melyek zöme a vásár alkalmával megvásárolható. A hétvége kiemelkedő eseménye a legkiválóbb egyedi alkotások aukciója. Az aukción befolyt összeget jótékony célra, a szintén a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely segítséget nyújt a központ épületének felújításában és modernizációjában. A hétvége egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság lesz, a téma kapcsán több előadáson és workshop-on is részt vehetnek az érdeklődők.

A program időpontja: 2016. május 6-8., helyszíne: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)