Kortárs design-t Budára!

2013. november 28. 00:00 - (hg.hu)http://hg.hu/cikkek/design/16146-kortars-designt-budara

Itt egy újabb példa, hogy költözik folyamatosan a kultúra és a design Budára: a Gellért tér közelében megnyílt a Palmetta Design Galéria.

A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria a Szentendrén immár 15 éve működő Palmetta Design Galéria új, budapesti üzlete. Regős Anna Ferenczy Noémi díjas textilművész és Regős István Munkácsy díjas festőművész 1998-ban alapították szentendrei galériájukat. A kínálatban a legnevesebb európai designcégek világszerte ismert tárgyain kívül magyar formatervezők egyedi és kisszériás tárgyai kapnak helyet, izgalmas betekintést nyújtva korunk terítés- és tárgykultúrájába.

A tárgyakban a legmagasabb szinten ötvöződik a funkció, a kreativitás, a humor, a minőség és az elegancia. Első perctől kezdve fontos volt számukra, hogy a nagy design cégek termékei mellett helyzetbe kerüljenek a hazai ékszer-és tárgytervezés jeles képviselői is.

A Palmetta Budapest profilja rendszeres kiállításokkal bővül, bemutatkozási lehetőséget adva a textilművészet és a design területén dolgozó alkotóknak. A Bartók Béla úti galériában elsőként a művészházaspár alkotásaiból láthatunk bemutatót.

Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 30.
Nyitva: H-P: 10-18 óráig, SZ: 10-13 óráig