Külföldi sztárdizájnerek érkeznek a Design Hét Budapestre

2013. május 23. 00:00 - (http://www.kultography.hu/2013/05/23/kulfoldi-sztardizajnerek-erkeznek-a-design-het-budapestre/)MTI

Nemzetközi és magyar kortárs alkotásokat felvonultató kiállítással, nyitott stúdiókkal, vásárlási akciókkal, dizájn túrákkal, gasztroprogramokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopokkal várják az érdeklődőket az idei Design Hét Budapest fesztiválon szeptember 27. és október 6. között a fővárosban. Az esemény díszvendége Olaszország lesz.
A Design Hét Budapest fesztivál idén lép tizedik évébe, a fesztivál Metszéspontok című őszi programja főként a kortárs dizájn „határátlépéseivel” foglalkozik, azokkal a halmazokkal, amelyeket a dizájn alkot az építészettel, a képzőművészettel, a kézművességgel vagy a digitális technológiákkal.

A programsorozatra külföldi sztárdizájnerek érkeznek a fővárosba, a magyar dizájnszakma legrangosabb díjait, a Magyar Formatervezési Díjat, valamint a Design Management Díjat is a programsorozat keretén belül adják át. A Design Terminál kiállítóterében nemzetközi és hazai alkotásokat felvonultató nyitótárlatot rendeznek.

A fesztivál tizedik évfordulója jegyében a Magyar Formatervezési Tanács megbízásából fog elkészülni Magyarország első Budapest Design Mapetje. A nyár elején megjelenő angol nyelvű térkép a főváros dizájn értékeire irányítja a turisták figyelmét. Több mint 130, tematikus csoportokba rendezett budapesti dizájnvállalkozásról és szervezetről nyújt alapinformációkat hagyományos nyomtatott térkép, illetve sokoldalú mobil alkalmazás formájában.

A jubileumi évben a fesztivál új, izgalmas arculattal jelentkezik és a weboldal is megújult formával, tartalommal fog tájékoztatást nyújtani az érdeklődőknek.

A fesztivál védnöke és főtámogatója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, valamint a Design Terminál, szervezője a HIPAvilon Nonprofit Kft.

Forrás: MTI