Magyar dizájnerek értek el óriási sikert Dubajban

2016. december 21. 00:00 - (http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/magyar-dizajnerek-ertek-el-oriasi-sikert-dubajban/)

A Laokoon Design nevű start-up olyan világmárkákkal mérte össze magát, mint a Swarovski Home, az Armani/Casa vagy az Alessi.

A Harper’s BAZAAR nevű, komoly reputációval bíró nemzetközi divatlap rendszeresen rendezi meg Interiors Awards nevű díjátadóját, amelyen a magyar Laokoon Design az Év Feltörekvő Tervezője kategóriában a legjobbak közt szerepelt. Ez azért is különleges, mert a helyi szakmai zsűri erre a címre csakis közel-keleti márkákat szokott jelölni, így most először fordult elő, hogy a magyar csapat által egy kelet-közép-európai céget jelöljenek. Az elsősorban fényre és falburkolásra specializálódó, dekorációs megoldásokat kiötlő cég a díjátadót megelőzően, október végén a dubaji dizájnhét Downtown Design nevű kiállításának hivatalos résztvevőjeként képviselte a magyar formatervezést, egyedüli hazai kiállítóként bemutatva az érdeklődőknek 2017-es tavasz-nyári kollekcióját.

\"A Downtown Design közönsége remekül ráérzett, melyeket gondoltuk a kollekció kulcsdarabjainak Csizmadia Zsolt formatervező kollégámmal együtt, a medúzák mozgását imitáló Medusa-család abszolút kedvenc volt a dizájnérzékeny fiatal felnőttek között, míg a szivárvány színeiben tündöklő Drop-modellek még a legkisebbek fejét is elcsavarták – avat be a kiállításon szerzett tapasztalatokba Szentirmai-Joly Zsuzsanna kreatív igazgató.

A dubaji kiállításon az Ezeregyéjszaka meséi által inspirált darabokat mutatott be a csapat, és hatalmas megtiszteltetésnek vették, hogy Őfensége Latifa bint Mohammed bin Rashid al Maktoum hercegnő - a jelenlegi dubaji emír lánya, valamint a Dubaji Kulturális és Művészeti Hivatal igazgató-helyettese - személyesen is meglátogatta a standjunkat.