Meghódította a világot az exkluzív magyar dizájn, az ölelő fotel?

2011. március 12. 00:00 - (http://napiotthon.hu)

Elegáns, ötletes, modern és meghitt. Bensőséges kapcsolatot teremt. Az Asztalos Gabriella által tervezett ölelő fotel hamarosan meghódítja a világot és otthonunk nélkülözhetetlen darabjává válhat.
A tervezőt a mestermunka megalkotásakor az ölelés inspirálta: amikor megölelünk valakit, karjaink spirálalakot formálnak. Az egyedülálló spirálalakú dizájn nemcsak a formát, hanem az ölelés meghittségét is szimbolizálja azáltal, hogy bizalmat, meghittséget, kényelmet és melegséget közvetít.
Az ölelő fotel egy exkluzív bútor, mely spirális szerkezetének köszönhetően lehetővé teszi két egymással szemben ülő személy számára az intim, bensőséges interakciót. Az ölelő fotelben fizikailag és érzelmileg összekötve érezhetjük magunkat párunkkal, vagy egy hozzánk közel álló személlyel. A spirálba hajlított szerkezet segíti a gondolatok, érzelmek közvetítését, így a partnerünkkel szemben ülve megfelelő hely hosszabb beszélgetésekhez és ahhoz, hogy magánéleti problémáinkra együtt megoldást találjunk.
Mindemellett a kényelmes, pihenésre alkalmas bútor praktikus is: laptopunkat elhelyezhetjük magunkkal szemben, és filmet nézhetünk vagy video-beszélgetést folytathatunk. Mivel az ülőalkalmatosság kétszemélyes, ezért helytakarékos is. A színt és formát tekintve többféle fotel közül kiválaszthatjuk otthonunkba illőt.
Az ölelő fotel a Singapore International Furniture Design Award egyik fődíját nyerte el, valamint idén májusban egy másik nemzetközi bútorkiállítás, a New York International Contemporary Furniture Fair is díjazza.