Megnyitja kapuit a Design Terminál

2011. június 30. 12:00www.kormany.hu

Vége Csipkerózsa-álomnak: a sokak által már leírt Erzsébet téri volt buszpályaudvar épülete életre kelt, megnyitja kapuit a Design Terminál – jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő mai sajtótájékoztatóján.

Ma egy nem szokványos kiállítással nyithatunk meg egy nem szokványos helyet – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő. Rámutatott: a májusi, Szépművészeti Múzeumban megrendezett „Gombold Újra! Divat a magyar” divatshow kollekcióinak kiállításával adjuk át a nagyközönségnek a design, az alkotás és a kreativitás legújabb helyét, a Design Terminált.

Nagy Anna kiemelte: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Design Terminál újraélesztésével ismét lépést tett, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogassa a fiatal magyar divattervezőket. Az Erzsébet téri épület megfelelő helyszínt nyújt e célra, hiszen a város szívében van, így nem csak a fiatalokat, de a túristákat is vonzza majd – húzta alá. Az intézmény legyen a design kultúra központja, alkotók és a közönség találkozóhelye – fűzte hozzá.

Englert Róbert, a Design Terminal Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Gombold Újra! kiállítás 3 hónapig lesz látható, majd az eddig is zászlóshajó szerepet betöltő Design Hét kerül megrendezésre. Az intézmény természetesen ezután is otthont ad hasonló rendezvényeknek, konferenciáknak, illetve tervezzük egy étterem és egy design shop megnyitását – fogalmazott az igazgató.

Gyöngyösi Renáta, a Gombold Újra! pályázat győztese hangsúlyozta: egyedülálló lehetőség, hogy a kollekciókat élőben, testközelből is megtekintheti a nagyközönség, mivel a divatshow-ra nem juthatott be minden érdeklődő. Győztes pályaműveiről szólva elmondta, hogy ihletet a Dunántúl népviseleteiből merített, a hagyományos formákat pedig punk és rock stílusjegyekkel aktualizálta – így került a rakott szoknyákra fémszegecs és metálflitter.