Most bekerülhetsz a Design évkönyvbe!

2014. november 06. 00:00 - (http://hg.hu/cikkek/design/16770-most-bekerulhetsz-a-design-evkonyvbe)http://hg.hu/cikkek/design/16770-most-bekerulhetsz-a-design-evkonyvbe

A tavalyi, 2013-as munkákat összefoglaló design évkönyv osztatlan sikert aratott a szakmában és örömmel tudatjuk, hogy a szerkesztőség folytatja a munkát és készül az idei év legjobbjait bemutató kiadvány.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem gondozásában néhány hónapja jelent meg a szakma több évtizedes adósságát rendező, hiánypótló kiadvány, a Magyar Design Évkönyv (www.hdy.hu). A második kötet, az elsőhöz hasonlóan magyar-angol nyelvű, print és e-book verzióban készül, s szerkesztők reményei szerint terjedelme az idei év gazdag termésének köszönhetően túlszárnyalja majd az első kiadvány 216 oldalát. A szócikk fejezetekhez megkezdték az anyaggyűjtést és ebben kérnék a segítségeteket.
Változatlanul közöljük a designerekhez intézett felhívást, a technikai részletekkel
Tisztelettel kérnénk, hogy a 2014-ben készített / bemutatott / publikált / jelentősen tovább fejlesztett munkáikról küldjenek kis felbontású fotókat (nézőképeket) és leírást, az alábbi paraméterek szerint:
A, Minimum 2-3 nézőkép az adott munkáról/projektről (max. 500 KB/kép, JPG formátum)
A fájlneveket a következő rendszerben várjuk: a stúdió/tervező neve, ezt követően a munka magyar címe ékezetek nélkül és sorszám; pl. tervezo_munkacim_1
(A csatolt fotók együttes mérete e-mailenként max. 15 Mb lehet a postafiókunk size limitjének megfelelően.)

1. Stúdió / Brand vagy tervező(k) neve (Kérnénk eldönteni, hogy a hivatalos kommunikációban melyiket preferálják, hogyan szeretnék látni az Évkönyvben!)
2. Munka pontos címe / megnevezése magyarul és angolul
3. Gyártó neve magyarul és angolul
4. Stúdió/tervező honlapcíme (honlap hiányában első helyen portfólió oldalt preferálunk, pl. Behance)
5. Fotós(ok) neve

B, Minimum 500, max. 1000 karakternyi műleírás az adott munkával kapcsolatban, Word formátumban. Kérnénk, hogy ne linkeket adjanak meg, hanem csatolják a fenti hosszúságú szöveget és a megadott karakterszámnál hosszabb szöveget ne írjanak!)
A képeket és a műleírást a hdy@mome.hu e-mail címre várjuk.
Anyagbeküldési határidő: 2014. november 17. (hétfő)
A beküldött anyagokról az Évkönyv szerkesztősége a beérkezést követően közösen dönt. A válogatás szempontrendszere megegyezik az első kötet szelekciós elveivel. Erről részletesen a Magyar Design Évkönyv 2013 48-49. oldalán olvashatnak. A digitális verzió linkje: http://hdy.hu/#ebook
Kérdés esetén Halasi Rita Mária főszerkesztő – projektvezető készséggel áll rendelkezésükre az alábbi mobilszámon: 06 20 914 3810.

A Magyar Design Évkönyv 2014 alapadatai
Főszerkesztő – projektvezető: Halasi Rita Mária
Szerkesztők: Hoffmann Petra, Kovács Dániel és Szentpéteri Márton
Projektmenedzserek: Bodnár Barbara és Hoffmann Petra
Grafikus: Katyi Ádám
Kiadó: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Példányszám: kb. 2.000 db nyomtatott példány és ingyenesen hozzáférhető e-book verzió
Megjelenés: 2015. március vége – április eleje
Éljetek a nagyszerű lehetőséggel!