Rangos nemzetközi díjat kapott a Nanushka

2019. március 27. 00:00 - (https://www.origo.hu/itthon/20190327-nanushka-nemzetkozi-dij-magyarvilagmarka.html?utm_source=hirkereso)

Sándor Szandra 2019-es Pre-Fall kollekciója lett az International Design Awards győztese. A nemzetközi sikerekről és a cég előtt álló kihívásokról a cég vezetője Cambridge-ben beszélt fiataloknak. A már külföldön is jól ismert Nanushkát olyan világsztárok is viselik, mint Dua Lipa vagy Kendall Jenner, így nem meglepő, hogy nemzetközi szakmai életben is hatalmas sikereket él el a márka. Sándor Szandra 2019-es Pre-Fall kollekciója lett az International Design Awards (IDA) győztese is. Az év divattervezőjének járó díjat egy nemzetközi designerekből álló zsűri ítélte a fiatal divattervezőnek, akik kollekcióját elegánsnak, mégis könnyen viselhetőnek találták. Az IDA 2007 óta ítél díjakat építészeknek, belsőépítészeknek, grafikusoknak, tárgy- és divattervezőknek. A zsűri tagjai pedig elismert nemzetközi szakemberek, akik minden évben várják az úttörő tehetségeket, azokat, akik szakmájukban valami újat tudnak mutatni. A Nanushka legújabb kollekciójával egyébként március 30-án találkozhat a magyar közönség. A ruhakölteményeket a Budapest Central European Fashion Weeken mutatja be. A magyar divat büszkesége, a hatalmas nemzetközi elismerést szerzett Nanushka két év alatt több mint háromszorosára növelte a viszonteladói számát, az értékesített ruhadarabokét több mint ötszörösére, a bevételét pedig megtízszerezte

A nemzetközi szakmai sikerekről és a cég előtt álló kihívásokról a divatcég társtulajdonosa, Baldaszti Péter beszélt Cambridge-ben fiataloknak a Future Hungary Koncerencián. Ide a legrangosabb brit egyetemekről gyűltek össze ott tanuló magyar diákok, hogy megismerjék a cég történetét, így meggyőződjenek arról, hogy Budapestről is lehet szakmai és üzleti eredményeket elérni a világban. A Future Hungary Konferencia lehetőséget ad arra az Egyesült Királyságban tanuló tehetséges magyar diákoknak, hogy jobban megismerjék a feltörekvő hazai cégek háttérmunkáját is. A több mint száz résztvevő, akik közül sokan a világ legjobb egyetemein tanulnak workshopokon, előadásokon tájékozódhat a Nanushka világáról. A Nanushka ruháit jelenleg több mint 30 országban árulják, egyedi ruhaboltoktól kezdve az olyan hatalmas üzletláncok át, mint a Bergdorf Goodman, a Selfridges, a Liberty vagy a Browns. De a legnagyobb nemzetközi webshopok – a Net–a–Porter és a My Theresa – képzeletbeli polcain is ott sorakoznak a magyar tervező ruhái.