Patrick Norguet

Patrick Norguet

Francia designer

1969-

Patrick Norguet Tours-ban született 1969-ben, a Superior School of Industrial Design-ban tanult Párizsban. Tanulmányai végeztével Louis Vuitton-hoz csatlakozott. Norguet 2000-ben alapította meg design stúdióját Párizsban, amelynek érdeklődési területe kiterjed az ipari termékek megalkotásától egészen az építészeti projektig. Ugyanebben az évben találkozott Giulio Cappellini-vel, akinek nagyon tetszettek Norguet munkái, főként a színes plexiből álló "Rainbow flesh”, amely ezáltal a cége fő termékévé vált.
2005-ben a „Now! Design for living” keretében az év designerének választották. Norguet egy szabad „elektron” a francia design alakításában, olyan megközelítésekkel, melyek az eklekticizmuson alapulnak. A tervezői munkáját állandó keresés jellemzi, melynek célja az egyensúly és stabilitás megtalálása, olyan munka létrehozása, amely az egyszerű és praktikus tárgyak felé vezet.
Tervei olyan rangos múzeumok állandó gyűjteményeiben szerepelnek, mint a Museum of Modern Art, New York-ban. 2009-ben a Wallpaper magazin megválasztotta az év bútortervezőjének.